Landis+Gyr jako první v EMEA získává certifikaci G3 Alliance

Landis+Gyr G3 PLC - OFDM technology

Inteligentní elektroměry E450 společnosti Landis+Gyr integrují nejnovější specifikace pro interoperabilitu a robustní výkon

Zug, Švýcarsko, 20. srpna 2015 – společnost Landis+Gyr, přední světový poskytovatel integrovaných řešení v oblasti energetiky, se stala první společností v regionu EMEA, která pro své inteligentní elektroměry získala certifikaci G3 Alliance. Společnost Landis+Gyr díky tomuto vývoji může poskytovat ekonomické a efektivní řešení a přispívat k vývoji technologie smart grid a technologie inteligentních domů v budoucnosti. G3 poskytuje pro PLC komunikaci nejen dostatečnou rychlost, ale i potřebnou robustnost.

Inteligentní elektroměry Landis+Gyr E450 byly certifikovány v souladu s referenční specifikací ITU G.9903 (02-2014) a jsou prvními inteligentními elektroměry certifikovanými společností G3 Alliance v Evropě. Certifikační testy byly provedeny v nezávislé laboratoři Laboratoire des Applications Numériques ve Francii, která byla skupinou G3 PLC Alliance nominována pro provádění testů a certifikačních programů pro technologie G3 PLC.

Certifikační program G3-PLC zahrnuje testování kompatibility, výkonnosti a interoperability. Produkty oceněné certifikátem G3-PLC Certificate mají doloženou PLC funkcionalitu, splňují specifikace G3-PLC a jsou interoperabilní s ostatními G3-PLC certifikovanými zařízeními. Certifikace inteligentního elektroměru E450 zahrnuje čipové sady a profil CENELEC A.

„Stali jsme se prvním dodavatelem řešení pro smart metering v EMEA, který má svou technologii G3 PLC validovanou podle celosvětových standardů, a jsme na to patřičně hrdí,“ říká Franz Buholzer, produktový manažer společnosti Landis+Gyr. „Tato certifikace je pro nás významným milníkem ve vývoji interoperabilních a vysoce výkonných energetických řešení pro budoucnost. Tento krok je také důležitý z pohledu technického rozvoje, protože hráči na trhu mohou prokázat správnost implementace specifikací G3-PLC a podporovat tím interoperabilitu řešení.“

G3 je technologie založená na ortogonálním multiplexu s frekvenčním dělením (OFDM), který představuje modulační formát používaný pro mnoho nejmodernějších bezdrátových a telekomunikačních standardů. Umožňuje rychlý a nákladově efektivní přenos dat po stávajících elektrických vedeních: Pomocí G3 je možné přenášet velmi vysoké objemy dat přes elektrické sítě; současně se tím také vytváří příležitosti pro aplikace smart grid v budoucnosti. A protože komunikace po elektrické síti umožňuje přenášet energetické údaje ve stávajících rozvodných sítích, jsou náklady na provoz a instalaci extrémně nízké.

O společnosti Landis+Gyr

Společnost Landis+Gyr je předním světovým poskytovatelem integrovaných řešení v oblasti energetiky zaměřených na potřeby energetických společností a je jedinečný ve své schopnosti dodávat moderní měřicí řešení typu end-to-end. Landis+Gyr nabízí v současné době nejširší portfolio produktů a služeb v oboru měření energie a připravuje cestu pro novou generaci smart grid. Landis+Gyr je samostatná rychle rostoucí společnost skupiny Toshiba (TKY:6502), která je ze 40 % vlastněna společností Innovation Network Corporation of Japan. Landis+Gyr působí ve 30 zemích na pěti světadílech a zaměstnává 5 200 lidí a jejím cílem je celosvětová podpora lepšího využívání energie.

Kontakt pro média

John Harris

Regional Contact
Vice President & Head of Governmental Affairs and Public Relations
+41 41 935 6096